lauantai 3. tammikuuta 2015

Eduskuntavaalit, täysillä.

Tilanne on sellainen, että lähes kaksi vuotta sitten puhuin ääneen haluavani eduskuntavaaleihin ehdolle. Tilanteet muuttuivat vaihdon aikana Prahassa. Kirjoittelin kyllä politiikasta blogiini, mutta en ollut enää varma, onko mitään tehtävissä. Onko oikeiston ylivalta Suomessa jo tuhonnut ajatukset siitä, että hyvinvointi on tärkeämpää kuin raha?

Kesäkuussa kotiin tullessani aloin saamaan kyselyitä. "Lähdetkö ehdolle eduskuntavaaleihin?", "Ootko ajatellut eduskuntavaaleja?", "Eduskuntavaalithan on tulossa keväällä, kai lähdet ehdolle?"

Kymmeniä kyselijöitä. Se yllätti minut aivan täysin. Olin aiemmin joskus ilmoittanut haluni lähteä ehdolle eduskuntavaaleissa, mutta nyt kaikki tuntuivat haluavan minut sinne. Sanoin miettiväni asiaa tai hiukan negatiivisesti kommentoin, että en taida nyt ehtiä, työt olivat ottaneet minusta heti Suomeen tultuani otteen.

Lopulta elokuun loppupuolella Rovaniemen kaupunginvaltuutettu, professori Vesa Puuronen, jonka kanssa olemme yhteistyössä hoitaneet Vasemmiston paikkaa vapaa-ajanlautakunnassa, soitti minulle ja sanoi, että Rovaniemen Vasemmisto haluaisi esittää minua eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Juttelimme hetken ja kerroin palaavani hetken päästä asiaan. Soitin läpi ehdolla olleita, vasemmistossa työskenteleviä ihmisiä ja muutaman muun tutun. Sain täyden tuen joka taholta, jolloin päätin, että nyt mennään. Nyt mennään täysillä.

Ilmoitin olevani käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Nyt on aika kampanjan.

Kampanjointi ei ole minulle todellakaan helppoa. Pitää kerätä rahaa, myydä omaa itseään ja toistaa tätä kymmeniä, satoja ja jopa tuhansia kertoja. Se on raskasta. Olen valmistautunut tähän lukemalla Esko-Juhani Tennilän kirjoja. Hänen monet tuntonsa kampanjoinnista ovat hyvin lähellä omiani. Täytynee soittaa hänelle ja kysyä neuvoa. Koko Lappi tullaan ainakin porukalla kiertämään ja kovasti töitä tekemään.

Se on tapa, jolla aion viettää vuoden 2015 alkupuoliskon. Töitä niin paljon kuin pää ja kroppa kestävät. Niin palkkatöitä, opintoja kuin kampanjahommiakin. Isoilla tavoitteilla ja täysillä. Vaaleihin asti painan kolme ja puoli kuukautta niin kovaa kuin rahkeet riittävät, 19.4. summataan tulokset. Tavoite on Vasemmistolle kaksi paikkaa Lapista, se luo Lapille aivan eri lähtökohdat ensi eduskuntavaalikaudelle.

Tule mukaan auttamaan tässä tavoitteessa! Vaalibudjetista uupuu vielä aimo kasa rahaa, jolla kierretään Lappia, maksetaan graafikoiden, kuvaajien ja muiden työläisten palkkoja, järjestetään tapahtumia ja painetaan materiaaleja jaettavaksi. Pienikin summa on ison kiitoksen arvoinen.

Lahjoita rahaa Vasemmistoliiton tilille FI25 1521 3000 0014 63 viitenumerolla 83085, jolloin rahat löytävät minun kampanjatililleni.

Kiittävin ja tukea odottavin terveisin,
Ville Luotola
eduskuntavaaliehdokas
(Rahankeräyslupa ajalle 15.11.2014-14.11.2016, luvan numero POL-2014-8029)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti