lauantai 22. syyskuuta 2012

Urheiluavautumista.

Rovaniemi on käsittämätön kaupunki. Jäähallista tehdään Angry Birds -elämyspuistoa, muu liikunta on suurilta osin SantaSportin omistuksessa ja investoinnit on lyöty minimiin. Jotakin hyvää on sentään tapahtunut uuden jalkapallokentän (Keskuskentän) ja pesäpallokentän muodossa.

Pakko kuitenkin avautua tuosta jäähallista. Jos yrittäjä ostaa hallin jäähallikäyttöön ja alle puolen vuoden päästä on valmiit suunnitelmat elämyspuiston rakentamiseksi ja alustavat sopimukset yhteistyökumppaneiden kanssa, on ilmassa muutama kysymys. Haluttiinko alunperinkään tehdä jäähallia? Haluttiinko tässä vain halpa tila, jolla pystyttäisiin tahkoamaan rahaa? Yrittäjää ei voi vaatia tekemään tappiollista yritystä, mutta kaupunki voi perua sopimukset ja järjestää itse jäähallitoiminnan.

Jäähallin ylläpitokustannukset ovat varmasti kohtuullisen korkeat, mutta meillä täytyy olla varaa liikuttaa ihmisiä. Harrastajaporukat, nuoremmat juniorit ja miksei äänentoistokaluston hankkimalla myös taitoluistelijat voisivat varmastikin käyttää hallia. Päivisin voisi olla harrastevuoroja, koulujen vuoroja sekä iltaisin tunti päivässä yleisöluistelua, sillä esimerkiksi minä ja monet ystäväni olisimme myös alkutalvesta hakemaan tuntumaa jäähän, vaikka ulkojäille ei pääsekään. Vastaavia porukoita löytyy varmasti tästäkin kaupungista useita. Varani eivät kuitenkaan riitä Lappi Areenan hintoihin eivätkä taitoni porukoihin, joissa porukalla jaetaan kuluja.

Liikuntarakentamisen tulee olla kansalaisten asialla, meidän kaupungin asukkaiden tulee saada palvelut, joihin meillä on varaa. Harrastaminen pitää olla mahdollista kaikille, eikä vain rikkaille tai huipulle pyrkiville. Tämä pätee jokaiseen lajiin ja harrastukseen. Kaupungin tulee mahdollistaa monipuolinen harrastustoiminta, sillä se kantaa jatkossa terveempään ja osallistuvampaan ihmisjoukkoon.  Raha ei saa olla este tälle. Tällä hetkellä pallo on Rovaniemen valtuuston päättäjille, hoitakaapa homma kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti