tiistai 25. syyskuuta 2012

Kampanjastartti.

Kampanjastartti on käsillä. Torstaina tulee ehdokasnumerot, nyt olisi aika mainostaa itseään, myydä itseään.

Käyn kuitenkin moraalista keskustelua itseni kanssa, haluanko oikeasti mainostaa itseäni? Jokainen facebookissa lähetetty kutsu poliitikko-sivulle liittymiseen aiheuttaa pienen piston sydämessä. Miksi ihmisiä pitää aktivoida, jos ihmiset eivät halua olla aktiivisia? Sama kysymys tulee vastaan elämän joka suunnalla.

Jos jengi haluaa maata kotona ja juoda kaljaa, niin mikä minä olen siihen mitään sanomaan. Jos se oikeasti tekee pitkässä juoksussa ihmisen onnelliseksi, niin turha siihen on mennä mitään huutelemaan. Tulevana ammattikasvattajana tämä toki riipaisee minua, mutta turhaan aikuista ihmistä käskee. Pakko johtaa harvoin hyviin tuloksiin.

Mutta onko pakko kampanjoida, jos ei halua? Olisi mahtava päästä päättämään asioista, mutta se vaatisi noin 200 ääntä. Mikäli pelkästään lähimmät kaverit äänestää, ei taida ihan 200 ääntä saada. Toinen puoli kolikosta on se, että tekee täysillä kuukauden kampanjaa ja lopussa vastaan kävelee tulos, joka voi olla epäonnistuminen. Se olisi jo näin ennalta ajatellen raskas vaihtoehto, mutta varmasti kasvattava kokemus. Jokainen vaalikojulla, ravintolassa, kouluilla tai missä vain käyty keskustelu herättää varmasti ajatuksia puolin toisin ja se lienee kaikkein tärkeintä tässä hommassa.

Viime viikonloppuna kävin kaverin järkkäämällä räp-keikalla ja keskustelun lomassa kävi ilmi, että olen kunnallisvaaliehdokkaana. Tätä seuraava keskustelu oli lyhyt, mutta intensiivinen: "Minkä puolueen ehdokkaana?", johon vastasin, että "Vasemmistoliiton." Keskustelu oli ohi.

Olen jo aiemmin pohtinut ihmisten käsityksiä politiikasta. Tuntuu, että suurin vaikuttava tekijä on puolue. Kaverini kanssa keskustelimme tästä aiheesta ja hänen käsityksensä oli, että ihmisten on vaikea ruveta kysymään mitään sen kummempaa, mikäli heillä ei ole tietoa aiheista, mistä ollaan päättämässä. Tämä lienee totta, mutta itse olen ennemmin vanhan futisvalmentajani kannoilla. Hän kertoi äänestäneensä minua viime kunnallisvaaleissa, koska nämä vaalit ovat täysin henkilövaalit, jokainen ääni merkitsee. Hän halusi valtuustoon asiallisen futismiehen. Silloin tämä ei toteutunut, mutta nyt Rovaniemellä siihen on mahdollisuus. Vaaditaan vain 200 ihmistä, jotka ajattelevat, että tällä henkilöllä on mahdollisuus vaikuttaa Rovaniemen asioihin positiivisesti.

Kampanjastartti tapahtuu lauantaina klo 11-13 Lordinaukiolla. Oman kampanjani saatan tosin avata Hirvikarissa luokanopettajaopiskelijoiden kanssa, saapa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti