maanantai 8. lokakuuta 2012

Mitä minä voin tehdä juuri sinulle?

Minä ajan koulutuksen kehittämistä, lasten ja nuorten hyvinvointia, harrastuspaikkojen ja -mahdollisuuksien kehittämistä. Toivon hyviä asioita ekologisten ratkaisujen tekemiseksi niin kaavoituksessa kuin päivän päätöksissäkin. Mitä pystyn todellisuudessa tekemään on varmasti hyvin vähäistä koko maailman mittakaavassa, mutta pelkästään yhdessä kaupungissa olosuhteita voidaan parantaa huomattavasti.

Parannusehdotukseni ovat kuitenkin hyvin yleismaailmallisia. Kun joku tulee kysymään minulta, että "Mitä sä voit tehdä mun hyväksi?" ja vastakysymkseeni "Mitä haluaisit tässä kaupungissa parannettavan?" saan "En tiedä" -tyylisen vastauksen, niin voin vastata suoraan. Voin hymyillä ja kertoa, että asiat tulevat kehittymään, jos minua äänestetään. En voi kuitenkaan luvata, että parannan juuri sinun toivomiasi asioita, mikäli sinä et toiveitasi ääneen minulle kerro.

Keskustelukulttuurin puuttuminen on tämän yhteiskunnan suurin murhe. Kun me kohtaamme ongelman, oli se millainen tahansa, me painumme kotiimme ja kiroamme sitä. Vaihtoehtoisesti voisimme koittaa ottaa härkää sarvista ja tehdä asialle jotain. Mikäli saat huonoa palvelua kaupassa, turhaan sitä kotona vaimolle kiroat, sano myyjälle suoraan, että toivoisit saavasi parempaa palvelua. Mikäli mopomuksut ajelevat nurmialueella mopoillaan, niin asiasta voi huomauttaa suoraan heille. Mikäli peruspalveluita tulisi kehittää, asiasta täytyy nostaa keskustelua esille, tämä on helpointa tutun päättäjän kautta. Mikäli minä päättäisin asioista, olisin enemmän kuin tyytyväinen, kun ihmiset laidasta laitaan ystävistä tuntemattomiin, tulisivat kysymäään voisinko tehdä asialle X jotain.

On käytännössä aivan sama, että pääsenkö läpi vai en. Tulen silti ottamaan jatkossa huomattavasti aktiivisemmin keskusteluun ongelmakohtia ja koitan saada asiat kehittymään kokemani yhteiskunnallisesti suurimman hyvän mukaisesti, mikäli vain päättäjiä suinkaan kiinnostaa. Tutut tekevät monesti enemmän asioiden eteen kuin täysin tuntemattomat päättäjät jossain Arkadianmäellä. Tämän vuoksi kunnallisvaalit ovat tärkeä paikka ratkoa asioita juuri yhden kuntalaisen hyödyksi. Minä voin olla se tuttu, jolle on helppo kertoa omasta mielestä tapahtuneista vääryyksistä tai mahdollisista kehitysehdotuksista.

Mikäli tällaisia ehdotuksia ei tule, ajan edelleen koulutuksen kehittämistä, lasten ja nuorten hyvinvointia, harrastuspaikkojen ja -mahdollisuuksien kehittämistä. Ja toivon ekologisten ratkaisuiden lisäksi maailmanrauhaa ja globaalia ay-liikettä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti